04 juli 2007

2/7 - 5/7 Austin och Belton

Efter lång intensiv körning nådde vi äntligen Austin, Texas huvudstad. Vi hade fått kontakt med Linus, en vän till Axel från Åsa folkhögskola som också kör kust till kust, men från andra hållet, och bestämt att vi skulle fira fjärde juli ihop.

Natten till den tredje juli tillbringades på en camping utanför Austin i yttersta misär - fuktigheten i bilen denna natt var av bibliska proportioner och ingen fick speciellt mycket sömn.

Kommande dagen umgicks vi med Linus och hans vän Andreas och tillsammans "gjorde vi" Austin.
Edward köpte sin efterlängtade elgitarr och Axel köpte en vit tamburin.

Fjärde juli, amerikanska nationaldagen. Vi tog in på ett hotell i centrala Austin för att ha nära hem på kvällen och hela dagen satt vi på rummet och spelade kort och titta på VM i korvätning. Väldigt spännande. ("Joey Chestnut is a true american hero!") Vi mötte Linus och Andreas och åt middag, det blev svindyrt italienskt. Nästa destination var Zilker park, en park där symphoniorkestern spelade. Orkestern var medioker och det följande fyrverkeriet var amerikanskt storslaget och finesslöst. Efter att ha fått mindre nacksmärtor av att titta uppåt i 15 minuter gick vi inått stan och valde den club med mest folk. När klubben stängde klockan två var vi varma efter allt dansande och redo för en natt på vårt lyxiga hotellrum.

Den femte juli (idag) körde vi upp till Belton norr om Austin och köpte fem biljetter till en rodeo. På vägen upp stannade vi till på IKEA och köpte Singoalla-kex och Kopparbergs-cider. Smidigt nog fanns det ett hotell brevid rodeo-arenan där vi bokade ett billigt rum då hotellet var nyöppnat och sökte kunder.

Själva rodeon var kul att se men det var smärtsamt mycket reklam från alla håll. Efter rodeon sa vi hej då till Linus och Andreas och gick och la oss i hotellets bubbelpool. En bra kväll!