11 juli 2007

7/7 - 9/7 New Orleans

När vi kom till New Orleans började vi med att promenera runt i de franska kvarteren. Det var varmare och turistigare än vi väntat oss, och betydligt större.
Inför natten letade vi upp ett hostel som rekommenderats oss i Silverton. Det hette India House, och var klart mysigt, så vi bestämde oss för att tillbringa kvällen där med en låda öl.
När ölen var uppdrucken och Edward tagit sig ett dopp i vandrarhemmets pool, blev vi medbjudna till en lokal pub av några andra India House:are. Vi gick till en liten Irländsk pub och kom hem långt efter midnatt...

Nästa dag checkade vi ut från hostellet och körde utanför staden i jakt på ett billigt motell; hostel är mysigt och billigt en natt nån gång ibland, men på det hela taget är det lite jobbigt att dela sovrum, dusch, och toalett med ca 15 andra människor.
Vi hittade ett "Days Inn", vår nya favoritkedja (INTE, men de har låga priser. Dessvärre har de ännu lägre standard på rummen...) och bokade in oss för en natt.
På kvällen var det dags att "göra New Orleans". Mark bar oss troget till "French Quarters" (Edward hade gått med på att hålla sig nykter), och vi hamnade så småningom på en kvarterskrog där vi åt kreolmat, bl.a. "gumbo", en klassisk Loisianarätt.
Mätta och belåtna promenerade vi till Bourbon Street, festgatan i NO. I stort sett varje krog på hela gatan hade livemusik i någon form, och några av banden vi såg var helt ofattbart duktiga. Merparten av människorna man ser i New Orleans är svarta, så det känns nästan som att man befinner sig i Afrika eller Karibien. Helt klart spännande!

På morgonen den 9:e, styrde vi kosan österut!